Danielle is op dit moment te zien in: Gedonderdag

September 9, 2014

gedonderdag1
Waarom heet jij zoals je heet? Waar komt jouw naam vandaan? En waarom heten de dagen van de week zoals ze heten? Waarom heet donderdag eigenlijk donderdag?

Daarvoor moeten we terug naar het begin der tijden, wanneer de dagen nog geen namen hebben. Thor, Odin, Loki en de andere goden willen de dagen verdelen en benoemen. Er ontstaat geruzie en onenigheid, want elke god wil zijn naam wel aan een dag geven.

Dat is het startschot voor een wilde wedstrijd in sterke verhalen, waarbij reuzenkoppen rondvliegen, rotsen versplinteren en iedereen elkaar bedondert. Welke god is groot genoeg om een dag naar zich te vernoemen?

Trek een dikke jas aan en ga mee naar het hoge Noorden. Naar een wereld die woest, kaal en ijskoud is. Een wereld die rommelt van het gedonder tussen goden en reuzen.

De voorstelling Gedonderdag is een samenwerking tussen Theater Gnaffel en de Firma Rieks Swarte. Het is de tweede voorstelling waarin Elout Hol en Gienke Deuten samenwerken. In 2011 maakten ze de eigenzinnige voorstelling Peter Pan en de verloren jongens, gebaseerd op het bekende verhaal van James Barrie. Auteur Simon van der Geest tekende voor het script van Gedonderdag. Zijn boeken Dissus en Spinder werden beide bekroond met een Gouden Griffel (in 2011 en 2013).

Gedonderdag op gnaffel.nl